På denne side finder du svar på mange af de spørgsmål, som vi ofte får. Hvis du ikke finder svaret på dit spørgsmål, brug da kontaktformularen ude til højre eller ring til os på tlf. 69 60 30 00.

FAQ – Kurser for ledige

?Er jeg berettiget til at tage 6 ugers selvvalgt uddannelse?
Kontakt din a-kasse og få svar.
?Hvad kan jeg forvente af uddannelsen?
Forvent, at du får en masse nye værktøjer og indsigt i dig selv, som forbedrer dine muligheder for at få et job. Forvent, at du bliver bedre til at kommunikere skriftligt og mundtligt, at du bliver mere bevidst om stemmeføring og kropssprog. Forvent, at du får fintunet din elevartortale.
?Hvordan foregår undervisningen?
I undervisningen bruger vi primært tiden på praktiske øvelser, og derfor er der en del selvstudie hjemme, så alle kan deltage aktivt.
?Hvorfor selvstudie? Hvordan selvstudie?
Selvstudiet består i, at du skal læse de 2 bøger, skrive en kort projektopgave og træne værktøjerne i lærer på kurset i jeres daglige rammer. Det kan f.eks. være hvis du er udfordret i at ringe til dit netværk og bede om hjælp eller at du er udfordret med at sige fra overfor f.eks. dominerende chefer. Uddannelsen er meget praktisk anlagt, hvorfor du vil blive udfordret på mange forskellige områder, som har størst effekt når du inddrager udfordringerne på ’hjemmebane’. Desuden er der forskelligt andet hjemmearbejde undervejs i forløbet.
?Hvorfor studiegrupper?
Vi opfordrer til at I organiserer en eller flere studiegrupper på holdet og mødes om f.eks. torsdagen. Her kan I sparre med hinanden og træne værktøjerne yderligere.
?Hvornår starter nye hold hos Bartell + co?
Vi opretter løbende hold. Se vores aktivitetskalender her: Aktivitetskalender
?Hvor foregår uddannelsen?
Cafe Cadeau, H.C. Ørstedsvej 28C, 1879 Frederiksberg C
?Hvordan tilmelder jeg mig til uddannelsen hos Bartell + co?
Du udfylder formular AR245 og en tilmeldingsformular til KEA.
?Hvor finder jeg formularerne?
Klik på de to links: AR245 - KEA tilmeldingsblanket
?Hvilke bøger skal jeg bruge?
På uddannelsen arbejder vi med to bøger: "Kommunikation og Personlig udvikling" af Anne Latour & Jørgen Filtenborg og "Skriv så det fænger" af Teddy Petersen. Køb bøgerne eller lån dem på dit bibliotek. Vi anbefaler, at du læser bøgerne inden start.
?Hvad skal opgaven handle om?
Opgaven skal handle om et af dine områder, hvor du er udfordret i din kommunikation. Det kan f.eks. være:” Hvordan opnår jeg større gennemslagskraft i store forsamlinger, til jobsamtale osv.” Opgaven er adgangsbillet til eksamen og indgår som en del af bedømmelsen til eksamen.
?Hvordan foregår eksamen?
Eksamen er mundtlig og varer 30 minutter i alt.
?Hvem deltager på uddannelsen?
Vi har deltagere fra mange forskellige uddannelsesbaggrunde og det er meget blandet hvor lidt eller hvor meget erfaring de har. Vi har deltagere fra alle aldersgrupper. Vores kursister har én ting til fælles: De er motiverede, har lyst til at lære noget nyt og blive endnu bedre til at kommunikere. De fleste har lyst til at prøve noget nyt og begynde et nyt kapitel i deres liv.
?Hvad sker der, hvis jeg får job i løbet af uddannelsen?
Hvis du midt i forløbet får job, og derfra må droppe ud fra holdet, har du to muligheder for at kunne aflevere projekt og gå til eksamen (og dermed få Ects point og diplom).

1)
Du kan betale det resterende beløb af de i alt 21.000 kr. (3500 pr/uge)
Jobcentret betaler for de uger hvor du har deltaget i undervisningen (og været aktiv ledig) og ugen ud fra den dato du er afmeldt.
Du kan dermed betale for de resterende uger.
Med denne løsning har du mulighed for at deltage i den resterende undervisning, aflevere projekt og gå til eksamen.

2. Du kan afmelde sig kurset og tilmelde sig som privatist. Så kan du aflevere projekt og gå til eksamen. Så koster det dig i alt kr. 1500 for at gå til eksamen. Denne løsning er især god, hvis du enten ikke har mulighed for at få fri til den resterende undervisning eller hvis der ikke er særlig mange undervisningsdage tilbage (de sidste 3 uger, er der typisk kun 1 undervisningsdag tilbage).